Iskolai beiratkozás

ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATKOZÁS

FELHÍVÁS

az első osztályosok 2012/2013-as tanévre történő beiratkozásáról

A közoktatásról szóló LXXIX. törvény 6.§ (2) bekezdése alapján tankötelessé válnak mindazon gyermekek, akik a 6. életévüket 2012. május 31. napjáig betöltik függetlenül az egészségi és iskolaérettségi állapottól. Ezért a gyermeket az iskolába be kell íratni a tartózkodási hely szerint illetékes iskolába, illetve a választott iskolába.

A beiratkozás 2012. április 16-18-ig (hétfő, kedd, szerda) délelőtt 8-tól 12,30-ig, valamint du. 13,30-15,30-ig kerül lebonyolításra.
A beiratkozás helyszíne: a Kisteleki Általános Iskola portáján (Kistelek, Petofi u. 9.).

A beiratkozáshoz a következő dokumentumokra van szükség:
  • gyermek születési anyakönyvi kivonata,
  • gyermek TAJ száma, adóazonosító jele
  • iskola érettségről igazolás
  • szülő (gondviselő) állandó lakhelyét - tartózkodási helyét - tartalmazó igazolás.

Az a szülő (gondviselő) aki a fenti kötelezettségének nem tesz eleget szabálysértést követ el.

A tanulók osztályba sorolását az intézmény vezetősége és az érintett tanítók fogják elvégezni.

A beiratkozáskor:
  • jelezzék, hogy napközi ellátást kívánnak-e igénybe venni gyermekük számára és milyen étkezést kérnek gyermeküknek (tízórai, ebéd, uzsonna)
  • nyilatkozzanak arról is, hogy jogosultak-e az ingyenes tankönyvellátásra, azért, hogy az iskola tervezni tudja. Az erről szóló igazolásokat a tankönyvek megvásárlásakor kell bemutatni.
    Ingyenesen jár a tankönyv az alábbi esetekben:
    Ha a tanuló:
  1. tartósan beteg,
  2. testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos,
  3. pszichés fejlődési zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, kóros hyperkinetikus vagy kóros aktivitászavar),
  4. három- vagy többgyermekes családban él,
  5. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.


Kistelek, 2012. március 8.


dr. Somodi Lilla
jegyző

1 megjegyzés:

Böde Andrea írta...

Szeretném hozzáfűzni, hogy az 1993. évi LXXIX. törvényről van szó és, hogy a fent említett 6. § (2) bekezdés pontosan így szól:

"A gyermek, ha eléri az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget, legkorábban abban a naptári évben, amelyben a hatodik, legkésőbb amelyben a nyolcadik életévét betölti, tankötelessé válik. A gyermek, ha az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget elérte, abban a naptári évben, amelyben a hatodik életévét május 31. napjáig betölti, megkezdi a tankötelezettség teljesítését. A szülő kérelmére a gyermek megkezdheti a tankötelezettség teljesítését akkor is, ha a hatodik életévét december 31. napjáig tölti be. A tankötelezettség kezdete annál a gyermeknél eshet a nyolcadik életévre, aki augusztus 31. utáni időpontban született. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik."

Továbbá, a (4) bekezdés szerint:
"Az iskola igazgatója dönt

a) a tankötelezettség kezdetéről az óvoda véleménye alapján, illetőleg ha ... az óvoda kezdeményezi a nevelési tanácsadó véleménye alapján; a sajátos nevelési igényű gyermek esetén a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság vagy az országos szakértői és rehabilitációs tevékenységet végző szakértői és rehabilitációs bizottság szakértői véleménye alapján".